Thursday, 22 November 2012

Hadiah yg terindah for both of us...

    Pada petang 19hb November 2012, Kak Wawa telah pergi ke Klinik Kesihatan Kelana Jaya untuk check air kencing. Period Kak Wawa dah lewat 1 bulan 17 hari sudah. Tak boleh jadi ni so Kak Wawa kene check whether I'm pregnant or not.

    Alhamdulillah, Kak Wawa dapat good news from the doctor yang mengesahkan Kak Wawa positive & I'm PREGNANT! Weeee...Kak Wawa happy sangat! Berita baik ni hadiah harilahir Kak Wawa yang jatuh pada 13 November 2012. Now kandungan Kak Wawa almost 8 weeks. Kak Wawa harap kandungan Kak Wawa ni selamat sehingga waktu due date nya. Opsss...Kak Wawa jangka akan melahirkan second baby ni on 9hb Julai 2013.

    Tak lama lagi Adam akan dapat kawan dan adik. Tak de lah Adam boring main sorang-sorang lagi. Hihihi! 

    But the next day, 20hb November 2012, Kak Wawa ada appointment untuk buat buku pink & akan bermulalah semula timbang berat, check darah, check air kencing...dan seterusnya & paling tak suka, kene minum air gula. Euuuuu...rasa nak muntah pun ada! :s

    Selesai semuanya, Kak Wawa kena tunggu sekejap untuk jumpa dengan doktor. Doktor tu check la Kak Wawa dan yang mengejutkan Kak Wawa doktor tu inform yang leher Kak Wawa ada sikit cam bengkak. Kak Wawa mungkin ada tyroid. OMG! Hati Kak Wawa dah risau...hati pun dah tak tenang. Moga Allah pelihara kandungan Kak Wawa ni.  I'm just worried about my baby. So...doktor tu minta Kak Wawa pergi lagi sekali Klinik Kesihatan Kelana Jaya on 28hb November 2012 ni untuk amik darah & they will send my  blood to the Hospital Klang. So after that Kak Wawa kene tunggu keputusan dia...I will update about that later ok? Hope ia tak berlaku pada Kak Wawa...risaukan aje tentang kandungan ni je.

    Oklah, nanti Kak Wawa akan update lagi about my kandungan okey? :) See you later...take care! XOXO

Tuesday, 13 November 2012

31 tahun already

" Happy birthday to me...Happy birthday to me...Happy birthday to Salwa Widad...Happy birthday to me"

Alhamdulillah, genap umur Kak Wawa 31 tahun untuk tahun 2012 ni. 13 NOVEMBER 2012 Yesterday birthday Kak Wawa xtually. :p not today okey. HeHeHe... :D

Kak Wawa just celebrate dgn suami dan anak kesayangan Kak Wawa je. Masak lunch untuk keluarga Kak Wawa. Tak de yang special mana pun...



Tuesday, 9 October 2012

Birthday present...

Assalamualaikum semua,

Dah lama Kak Wawa x update blog Kak Wawa ni yek? Huhu...Kak Wawa tak dapat nak selitkan masa sekejap untuk share cerita dengan uols.

4hb Oktober 2012 aritu, anak Kak Wawa, Muhammad Adam Qausar, genap 1 tahun dah. Cepat je kan masa berlalu...?! Tapi Kak Wawa masih terasa seperti baru saje melahirkan Adam ni. :p

5hb Oktober 2012 Kak Wawa tak sangka ianya akan berlaku terlalu cepat kepada Adam dalam usia dia yang baru setahun ni. Kak Wawa realized it bila Kak Wawa nak ambil Adam dekat babysitter. Rupanya sehari selepas birthday Adam...Adam dapat birthday present iaitu "Chicken Pox". Kesiannya anak Kak Wawa dok menahan sakitnya...demamnya...gatalnya...sayu hati Kak Wawa tengok Adam tapi Kak Wawa syukur punya anak yang kuat semangat. Adam tak banyak meragam pun cuma biasalah waktu nak tidur dia merengek sikit2....selebihnya Adam banyak bermain seperti budak yang x sakit. :) Ibu proud of you...


Bahagian belakang badan Adam...


Bahagian muka & kepala Adam...


Walaupun tengah sakit Adam tetap memberi senyuman yang manis dekat Kak Wawa <3


Muka Adam penuh dengan Chicken Pox....

Tuesday, 3 July 2012

Attend wedding adik ipar ( sebelah pengantin lelaki )

Assalamualaikum,


Hai wanna share some photos wif uols. :) 1st of July aritu, wedding sebelah pengantin lelaki pulak. Meriah jugak lah sebab almost semua adik-beradik sebelah suami attend cuma ada 3 orang adik beradik je yang takde termasuk my husband sendiri. Ahaks! :p Dia attend untuk makan je sebab kena balik semula ke tempat kerja balik....sob3x...


Pengantin perempuan tu lah my lil sister in law... ;)


Inilah ahli keluarga sebelah suami...ramaikan? Masih kurang 3 beradik lagi ni :p


I attend wedding wif my two adik angkat nih... ;)


Juz da 2 of us... <3

Friday, 22 June 2012

Moral of the story...jeng jeng jeng....

" Selagi kita mampu untuk buat segala-galanya sendiri, baik kita buat. Jangan 


menaruh harapan pada orang lain kerana kalau kita depend atas orang bila 


sesuatu berlaku, kita akan frustrated...kecewa....sakit hati...menangis...segala-


gala yang negatif akan keluar " 


LEARN THAT LESSON YA....

Wednesday, 20 June 2012

Celebrate birthday my very best friend

Assalamualaikum,


Sorry for the late update...


Just wanna share with you guys. Last 14th of June 2012 me and my best friends celebrate birthday my best buddy, Nadhia Dalila. :) Tak sangka masa berjalan dengan begitu pantas sekali. Terasa baru semalam baru tamat zaman persekolahan padahal sudah 14 tahun kami tinggalkan zaman tu.


Kitorang buat makan-makan dekat Sri Ayuttya, Damansara. Makanan situ boleh tahan sedap jugak cuma semua masakan dia terlampau pedas. Perggghhhh....meleleh jugak lar! hahahaaha... :))


Hope our relationship bersatu sampai bila-bila...i love you guys!!! <3




Masa untuk meniup lilin...hahaha...my son pun menyibuk sekali. Seperti birthday my son kan dalam pix ni? :p


Hope our relationship bersatu selamanya....love u guys!

Sunday, 3 June 2012

At sister in law's wedding

Assalamualaikum semua,


Last Saturday, kenduri kahwin adik ipar kita. Sorry lah tak dapat nak update picture adik ipar tapi sempat snap picture keluarga bahagia kita je. Hik3x.... :D


Today also, Muhammad Adam Qausar genap 8 bulan. Dah besar anak ibu...love you sayang!


Keluarga bahagia kite... <3


Anak ibu....XOXO

Thursday, 10 May 2012

My baby turn to 7 month already... :)

Assalamualaikum,


Masya Allah...Subhanallah...pejam celik pejam celik anak lelaki ku sudah masuk 7 bulan already.


Kebijaksanaan mu...telatahmu...peel mu menambat hati Ibu dengan Ayah sayang. We loves you so much!




Adam xcited minta didukung...time for him to take bath! :)


Spend our sweet memory together @ home. Adam suka dengan camera... :)


Time for us to visit our family.... :)


Dat day Ibu, Ayah dengan Adam all red...jalan-jalan ke 1Utama

Saturday, 14 April 2012

My Lovely Cousin

Wanna share...


Actually Salwa dah lama tak meet my lil cousin ni. Almost 1 year 5 month since my birthday 13th November 2010.


Last-last kami berjumpa juga di The Curve on 14th April 2012. Excited kejap lah my lil cousin ni selepas dapat jumpa dengan Salwa. Salwa tengok dia pun dah berisi. Hihihi! :D Rasa baru semalam dia masih bersekolah tapi rupa-rupanya she has grown up become beautiful girl.


Ini lah dia my lil cousin, Umi Aisya Zainuddin <3

Saturday, 7 April 2012

Kenduri kahwin my best friend's sister

Salam semua,


Aktiviti today, saya & my best friend, Nadhia Dalila attend wedding our best friend's sister. Kenduri kahwin tu diadakan di Dewan Flat Seri Perak, Sentul.


Bila tengok adik-adik my best friend tak sangka dah besar panjang diorang semua. Terasa baru semalam je tengok diorang masih kecil. Cepat betul masa berjalan. Rasa seronok tengok diorang semua membesar and I am happy tengok my best friend atas perkahwinan adik kesayangan dia.


Pengantin perempuan tu lah adik kesayangan my best friend, Siti Natasha (kanan sekali), my another one best friend, Nadhia Dalila


Anak saudara kesayangan my best friend, Tasha...


Semoga persahabatan kita kekal sehingga ke akhir hayat... <3 uols







Wednesday, 4 April 2012

Genaplah 6 bulan M.Que Adam

Assalamualaikum,


Syukur Alhamdulillah. Semalam, 4 April 2012 anakku, M.Que Adam genap 6 bulan usianya. Lagi 6 bulan he will be 1 year old. Cepat betul masa berjalan. Pejam celik pejam celik dah besar anak lelaki ku sorang tu. Terasa baru semalam kite melahirkan dia tetapi rupanya dah 6 bulan berlalu. Thank to Allah....


Selepas ni, kite dan suami tak sabar nak tengok M.Que Adam pandai bercakap...pandai berjalan...pasti chomel sajo anakku itu. Hihihi! :D

Wednesday, 28 March 2012

Almost 6 months old already...

Assalamualaikum,


Dah lama saya tak update blog dengan cerita-cerita terbaru dari saya ya? Masa tak mengizinkan betul saya nak bukak blog ni.


Today saya nak kongsi picture-picture anak kesayangan saya, Muhammad Adam Qausar atau lebih dikenali dengan nama " M.Que Adam" :)


Sekarang Adam dah 5 bulan usianya dan tak lama lagi nak masuk 6 bulan dah. kejap je dia membesar. Bijak pulak tu.




Adam pantang tengok camera atau handphone, memang senyum melebar lah dia. :p

Masa ni Adam nak ambil handphone yang saya tengah pegang

With his daddy <3

Amacam...serupa tak kami? =)