Sunday, 31 July 2011

Apa...?

Hai Peeps,


    Apa persepsi uols ya...first day puasa ni tapi hamba Allah ni tak de inisiatif nak puasa? Bukan kanak-kanak lagi tetapi dah dewasa tu...! Orang lain bangun sahur tapi hamba Allah ni sedap menyambung mimpi dan menghasilkan bergelen-gelen taik mata! Ahaks...


    Apa nak jadi lah manusia jenis macam nih. Bila lah nak berubah perangai buruk tu pun cheq tak tahu lah. Bulan Ramadhan bukan selalu. Sekali setahun je...you suppose to grab pahala dalam bulan yang baik ni tapi tidak...


    Manusia jenis macam nih bulan puasa ni macam-macam alasan lah tapi bila tiba Aidilfitri...i can bet, dia lah manusia yang paling over excited I guess?!!! Grow up la wei...!!!



    Kecewa btol cheq dengan orang macam ni. Moga Allah bukak kan pintu hati dia ke jalan yang lurus. Amin!

    Di kesempatan ni, kita nak mengucapkan Selamat Berpuasa kepada yang mengenali diri ini dan kepada uols yang rajin membaca blog kita. Moga puasa kali ini memberi kita manfaat  lebih...

Untuk uols...,
" Selamat menaiki penerbangan RAMADHAN AIR bernombor 1432H.Kita akan terbang dengan ketinggian 29/29 hari ke atas permukaan haus dan lapar.Para penumpang diwajibkan untuk memasang niat PUASA dan menegakkan kerusi SOLAT.Penerbangan ini bebas asap PERSELISIHAN.Saya selaku anak kapal yang bertugas mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN.Mohon kemaafan atas segala kekhilafan selama ini...."


Kalau dah malas...

Hai semua,


Entry kali ni ada berbaur marah dengan tak puas hati sikit. Bukan apa...kita ni tak suka sangat tengok orang yang pemalas. Kalau diri tu masih budak-budak lagi tak pe lah jugak kan tapi diri tu dah dewasa, dah besar panjang orang kata tapi masih lagi tak boleh buang sifat malas dalam diri!




Kita ni lagi tak suka sampai naik benci dengan orang spesis macam ni dan yang tak boleh tahan lagi tu, dah lah pemalas. Dah malas hal kau lah kan tapi ni tidak, nak menyusahkan orang lain. Apa ayat yang sesuai...nak orang yang tak bersalah ni tanggung perot dia! Hello...kalau kau tu budak kecik lagi tak pe, ni dah dewasa...dah kahwin dan yang paling sadis sekali tu baru sahaja dapat cahayamata lagi. Pun masih nak mengharap orang jaga periuk nasi kau ke?!!! Eee...kita alergik btol orang jenis macam nih. Kalau orang luar memang dah lama kita ni maki hamun dia nih tapi fikir sebab ada bau-bau saudara jugak kan so nak tak nak kita ni pendamkan aje lah perasaan tak puas ati ni. Huhuhu....


Memang dasar HIPOKRIT! Sebelum kahwin tunjuk perangai tu baik lah sangat tapi bila dah kahwin...jadi lagu ni lah pulak! Tak kenal diuntung. Orang dah tolong bukak kan rezeki untuk kau tapi kau tak ngeti nak hargai. Manusia macam nih, bila dah tak suka sesuatu benda tu mulalah bagi alasan yang BODOH lagi BANGANG!!! Siapa yang tak marah kalau dah perangai tu buruk macam tu. Bila orang dah marah dengan tegur tu, jangan lah nak tersentap pulak kan? Terimalah dah memang tu perangai kau...Tau nak blame orang lain je!


Berambus lah dari pandangan mata kita ni...buat kita ni tension memanjang je! Haih...benci...benci!!!!


P/S : Kan tak pasal-pasal hari ni dah jadi hari yang tak ada mood untuk kita...UWAAA!!!

Friday, 29 July 2011

Berjimba bersama-sama dengan my cute lil sisters

Hai,


28hb Julai 2011 hari tu, adik angkatku sorang ni si Safieya plan nak pergi jualan gudang dekat Stadium Melawati, Shah Alam. Adikku sorang ni memang tengah teruja gila sampai kalau tak dapat pergi tu boleh jadi kecewa lah gamaknya! Ahaks... :b


Plan punya plan so yang dapat pergi and join the day was me,Nana,Pieja and Safieya, empunya kepala! Hihihi... =D Thanx to Safieya sebab menjemput me dekat rumah. Susah-susah aje...and then me yang kena drive heading to Shah Alam sebab adik tecik I ni tak tau jalan nak pi sana. Boleh cenggitu? Ahaks! Yang tension tu, lalu salah jalan. Boleh plak highway PLUS jem petang tu. Adus...kalau tau lalu jalan short cut! =b


Tengah jem-jem pun sempat lagi Si Safieya ni nak snap picture... =b kite pun tunjuklah peace!



Tengah tunggu turn nak p ke arah tol pun sempat jugak...hahahaha!!! :)


Dah penat tawaf satu stadium berulang-ulang kali dan dah beli apa yang weols nak...perot kitorang ni pun dah berdangdut berirama keroncong. Hahaha! First plan nak heading to 1 Utama tapi takut tak sempat sebab hari pun dah maghrib so kitorang just stick to second plan...pergi je area Shah Alam. Niat nak pergi kedai makan Badi Amuk tapi boleh kan tak jumpa kedai makan dia. Hahaha! Pusing punya pusing tak jumpa...or maybe tersalah lorong ke apa so susah-susah kitorang terus pergi Restoran Wong Solo dekat Seksyen 7, Shah Alam ni...habis cerita. Janji kenyang... :b

Sebelum makan...

Sempat lagi...buat kenangan! <3 me wif fieza


Dari kiri Nana & Safieya ( ketua )

Dish ni Nana & Fieza order...yummy! :9


Dish ni me & Safieya order...weols suka tang peha! sedap...! :9


Tengok sotong goreng dia cam sedap je so kita pun order la sebagai nak tambah lauk tapi memang terbaek la sotong ni! sedap!


Masing-masing dah tak sabar nak menjamu selera... :b


Safieya & Nana puas hati! Hahaha... :)


Kitorang really had fun hari tu. Rasa nak pergi lagi je tapi tak sanggup la den sebab nanti habis duit ntah pape plak nanti. Hihihi! Nak jugak kena budget bila berbelanja...betul tak? :)

Renung-renungkan dan selamat beramal...Hihihihi! Love ya...

Tuesday, 26 July 2011

Photoshoot Preggy Mum...

Salam everyone,


Hari tu, kita ikut adik-adik angkat ku pergi photo shoot dekat Puchong. Actually diorang nak buat photo shoot untuk shawl & pashmina baru. Di kesempatan yang ada, atas permintaan Cik Fify...dia mau kita buat photo shoot jugak khas untuk pregnant woman. Hahahaha!!! 


Sorry lah guys...kita ni tak pandai nak posing depan camera. Cam kaku gitew! Hahaha...ni lah hasil-hasil photo shoot ku. =) whatever pun, i Love it!


Picture PhotoShoot pertamaku...

Lihatlah pewot ku ini... :b

Harum seh bunga nih...ahaks! :)~

Love this picture so much! nampak bersahaja walaupun sebenarnya telah diarahkan untuk memandang sesuatu....thanx to Fify and Fareez! XOXO

Pose yang tak jadi...nak tunjuk my big tummy tapi tak nampak!harharhar... :))

snap picture wif Cimot...

my cute lil Cimot...miss you!

Saturday, 23 July 2011

Buah Hati Kami

Hai uols,


Nak kongsi dengan uols. Yesterday saya ada appointment dengan Dato' Dr. Ashar Abdullah dekat Ampang Puteri Specialist Hospital. Saya buat appointment pun sebab nak buat 4D scan. Nak tengok wajah baby saya ni.


Sampai dekat hospital 10minit sebelum pukul 2petang. Semangat tak ingat kan? Hihihi... :D Then, tengok-tengok bilik doktor buka pukul 2:45petang. Hahaha! Nanya, kena lah tunggu. Daripada membuang masa, saya pun pergi lah kafe dekat G floor. Nasib baik makanan dia sedap. Hihihi! :D 


Habis sahaja makan, saya pergi ke tingkat 3 balik. Tengok-tengok bilik doktor dah buka rupanya. Dah penuh jugak orang. Isi-isi borang, tup-tup saya punya giliran no.8. Huhuhu...kenalah tunggu kan tapi tak pe, tempat dalam bilik tu selesa sangat. Siap sediakan televisyen so sambil tunggu takdelah boring sangat. :)


Akhirnya sampai jugak turn saya untuk berjumpa dengan doktor pakar. Segan jugak nak jumpa. Yelah, tengok nama pun dah gah kan? Hihihi... :D Check up seperti biasa then doktor nak start scan 4D tak berjaya sebab my baby takmo pandang. Pemalu kot...ahaks! :p tapi takpelah. Syukur ke hadrat Allah sebab baby saya cukup sihat dan sempurna. Itu pun dah buat hati saya lega dan gembira. :) My baby's latest weight is 1.45KG. Cute sangat berat dia. Hihihi! :D


Nilah dia my precious... <3

Semalam masuk 2x saya scan baby ni. So it's confirm yang saya mengandungkan baby boy. Dato' Dr. Ashar siap tunjuk lagi 'anu' dia yang cute tu. Hihihi! Thank you Dato' Dr. Ashar kerana memberi layanan yang cukup baik pada saya. :)

So after this, we will prepare apa yang patot for our little prince ni...our precious. Love you so much my little prince. Ibu akan nantikan kelahiranmu ini...XOXO

Saturday, 16 July 2011

My Weekend

Hari ni Sabtu dan hubby pun kebetulan cuti. Nothing to do so buat plan last minute dengan hubby ajak dia pergi Giant, Kota Damansara. Nak beli barang-barang dapur sikit. :) Terasa nak pergi The Curve tapi takut tak ada parking so tak jadi lah nak hangout kat sana. Huhuhu...



Then kita berdua heading to Pizza Hut Seksyen 6 Kota Damansara. Malam ni dinner kitorang makan pizza lah. Kita berdua tak plan pun. Pikir ada voucher RM30 tak guna lagi so hubby pun setuju makan dekat sana. Order yang Xtra Cheese macam dalam iklan tu...hihihi...sungguh kenyang dan memuakkan. :p Pizza Pepperoni Delight kesukaan ku...

Extra Cheese ok? :p

Minum Ice Lemon Tea...yummy! :9

Hubby tengah makan Chicken Soup... :)

Wednesday, 13 July 2011

Di waktu masa lapang ku...

Hai uols,

Pagi ni kita ada appointment dengan nurse-nurse yang comel lote dekat Klinik Kesihatan Kelana Jaya. Dan hari ni juga, kita dapat pegang kereta suami ku. Hihihi!!! Jadi pukul 7 pagi kita sudah siap keluar and heading to Kelana Jaya. Pagi ni jalanraya sesak sikit sebab awal pagi tadi, I guess hujan kot?! Kita sampai dekat klinik lagi 2 minit pukul 8 pagi. Appointment yang dah di set kan pukul 8pagi. Dapat nombor giliran pun 2016. Huhuhu...

Selepas selesai appointment, kita heading to shopping complex One Utama. First, nak pos barang untuk kawan kat Kuantan. Barang baby. Kawan baru deliver baby boy. Nak bagi by hand jauh jadi nak tak nak kena pos jugak lah akhirnya. :)

Pastu, kita heading to MPH Bookstores. Nak cari 2 novel yang kita idam-idamkan sebelum ni. :) Kat TV selalu miss tengok drama bersiri so nak tak nak kena cari novel dia jugak untuk memuaskan hati ku ini. Lagi pun boleh mengisi masa lapang ku jugak...Ni dia novel-novelnya!

Ni dia novel-novelnya... <3

'Stanza Cinta'...sekarang tengah ditayangkan di TV3 setiap hari Ahad, 9mlm. Hahaha! Aaron Aziz nya pasal... :p

'Nora Elena'...ni lah dia novelnya! Drama ni selalu miss so untuk menggantikan balik nak bagi kita faham, kita pun belilah novelnya. :) semangat kan?

Sekarang dah tak boring lagi. Asal ada masa terluang sahaja, capai novel ni dan terus membaca. Jadikan membaca sebagai satu amalan...ecehhhhh! :p

Thursday, 7 July 2011

7 month oredi... :)

Pejam celik...pejam celik sudah masuk 7 bulan dah usia kandunganku. Semalam 6 Julai genap 7 bulan. Cepat btol masa berlalu. Lagi 2 bulan jew aku akan bergelar seorang ibu. Ya Allah...kuatkan semangatku. Huhuhuhu...

Tak sabar kita nak alami alam ibu pulak. Before this membujang...sekarang on the way menjadi ibu. Tak sabar nak tengok wajah anak ibu ni...

Anak ibu sekarang ni tengah ligat dalam pewot. Bila malam jew...mulalah adegan tendang menendang dia, pusing-pusing dia...kadang2 kalau mata ni tak lepas pandang pewot, boleh nampak macam dua ketul bulat timbul...ntah tangan dia ke...bontot dia yang naik. Hahahaha...

Jantina...? Dah tau dah cuma biar menjadi rahsia. But i think uols can guess jantina baby ku bila tengok picture ni...hubbyku sendiri yang tak sabar beli all this clothes. Siap ada shoes dia lagi. Hihi... Cute kan? Kecik2 dah pakai branded bb ni. HeHe...

Antara baju, seluar & kasut yang hubbyku beli...<3 it!


 Sebab doktor yang scan pewot ku kata nak scan balik to reconfirm...so baju baby pun kita tak beli banyak lagi. Tunggu last scan ni, dah dapat jawapan yang pasti then can carry on buying for baby clothes semua. :)

Ni dia picture latest kita. Boolat pewotku...ahaks! :p

Lastly but not least...doa-doakan ek semoga semua berjalan dengan lancar nanti...
And to my hubby, I <3 you so much!

I Love You

Xtvt Sungai Congkak...

Hai,
Dah lama jugak ek kita tak update blog nih...? Kita tak ada masa lah nak update. Nak update pun tak tahu nak letak story apa dalam blog nih. Hihihi! Sorry ye you guys sebab kita tak ada hot2 story like uols...ahaks! :p

Just wanna share dengan uols...22hb Jun hari tu, kita bersama dengan family abang iparku together with family adik ipar ku pergi Sungai Congkak. Hari tu kebetulan hubbyku...adik perempuan hubbyku together with her husband and abang iparku dengan isterinya cuti so weols plan nak bawa ma dengan abah mertua ku pergi jalan2 main air dekat Sungai Congkak. Hihihi! Aku yang tengah sarat nih pun tak mau ketinggalan nak main air jugak...ahaks!

@ Sungai Congkak


Besh jugak bila sekali sekali hangout ramai2...berkumpul adik beradik together dengan ma and abah. Kitorang of cos lah bawak food. Kang lapar nanti mana nak korek makanan kan...ma buat sandwich sardin. Yummy...memang sodap! :9 Makanan lain weols tapau je...memudahkan kerja. :p

Nilah dia bapak mertua ku...hihihi...yang muka sekerat tu hubbyku...yang pakai baju merah bertudung putih tu adik ipar ku <3

Budak2 tecik ni anak2 saudaraku...yang pakai tshirt biru tu kakak iparku :)

Trok btol hubbyku snap pix...selenge jadik muka kita...ahaks! sebelah kita tu ibu mertuaku...yang pakai sweater grey tu adik ipar ku...yang tengah diri pun adik iparku...(tapi maaf dapat snap separuh badan jew! thanx to cameraman... :p)

Ni dia chalet yang weols sewa for 1 day...hubbyku dgn anak sedara di hadapan pintu masuk...