Tuesday, 12 February 2013

Hati resah gelisah...

Assalamualaikum semua,

    Subhanallah, bulan Februari ni bulan yang penuh dugaan untuk Kak Wawa. Dengan keadaan berbadan dua bermacam-macam masalah hadir dalam hidup Kak Wawa & kami sekeluarga.

    Antara 18hb-20hb Februari ni, Kak Wawa sekeluarga akan balik kampung untuk menghadiri 1 sesi formal. Moga dipermudahkan segala-galanya...I need your help Mama! Really need your help...tak sanggup berjauhan dengan Adam andai ia betul-betul berlaku kepada kami suami isteri. Please Mama...

    Dugaan bagi Kak Wawa lagi, Kak Wawa hanya dapat bekerja sehingga hujung bulan Februari ni sahaja. Boss company ni terpaksa fired & asked me to resign gara-gara company ni akan berpindah ke company yang lebih besar and company besar tu dah ada staff untuk my position. Really sad bila dengar situasi & masalah ni timbul. Udah lah kite ni berbadan dua, mana lah Kak Wawa nak cari kerja lain lagi. Fikirkan anak-anak, Moga ada rezeki Kak Wawa di mana-mana nanti. In shaa Allah... :(

* Mood kaco sungguh! * :( 

Monday, 21 January 2013

Jalan-jalan di hujung minggu

Assalamualaikum semua,

Alhamdulillah, 12 Januari yang lalu suami & Kak Wawa dapat jugak bawa anak kami, Muhammad Adam 

Qausar ke Zoo Negara. Before this kitorang dah bawa Adam ni ke Zoo Negara tapi that time dia tak 

berapa nak kenal binatang lagi. So...sekarang masanya dah tiba lah nak bawa Adam jalan-jalan tengok

binatang. Dekat rumah pun rancangan dia suka tengok & akan tak dok diam...cenel 'Nat Geo Wild'. 

Mengenal binatang...hope Adam ni jadi penyayang lah pada binatang macam Ibu dia jugak. Hihihi! :D

Adam sekarang dah bole sebut GAJAH. Sebutan gajah dia pun lembut sesangat...ala-ala manja gitu. Sooo 

cute! :p Masa tu dapat lah Adam tengok gajah secara live & guess what...memang mulut dia membebel ntah 

pape bila dapat tengok gajah tu. Suka tak ingat! :) 


See! Menyongeh je Adam dapat bergambar dgn Ayah & dibelakang Si Gajah yang macam tau-tau je Kak Wawa nak snap pix! :p


Yang ni sementara menunggu short train yang bawa kami pusing-pusing 1 kawasan Zoo Negara ni. Tengok lah betapa happy nya Adam sampai tepuk tangan.... <3


Pix x ready ni..nak ambik depan pintu Zoo Negara. Muka Kak Wawa pale sangat kan? Semenjak pregnant ni malas nak bermakeup2. :p abaikan mukaku ni ek? Ahaks! :p


Sementara menunggu short train...sempat lagi ambik pix bertiga including BB dalam perut. :p i love your smile la Adam! :*


Xtually pix candid ni tapi menjadi comel plak...so Kak Wawa save it sebab it was a lovely moment for us! :)


Separuh hari weols berjalan-jalan di Zoo Negara...bila habis tawaf tu dah mula terasa 

kepenatan sesangat including Adam. Masuk car trus lena dibuai mimpi! Weols berasa

sonok sangat...TQ En.Suami bawa kami jalan-jalan. XOXO!





Thursday, 17 January 2013

Let it go...

Pn.Salwa...jangan dok fikir-fikir lagi lah. Stop thinking sekejap boleh tak? Just 

let it go...go with the flow...redhakan ajelah! Just be tuff like you always did 

before this ;) I know I can do it! Yes I can! 

Don't be sad...be tuff! Keringkan airmata ku. See what happened when you 

think a lot?!!! U've got worst saiko MIGRAIN. Sekarang sape yang 

susah...Tuan empunya badan jugak yang terseksa. Hu3x...

Sunday, 13 January 2013

Still pending...

Assalamualaikum,

Dah lama Kak Wawa x update blog Kak Wawa ni. Xtually Kak Wawa x ada latest story nak share.

It's about perihal tyroid Kak Wawa. Keputusan still pending. Biasalah kerajaan ni. Everything slow. Kalau pegi private tu...dan2 tu dah dapat keputusan nya kan? Xpelah...bersabar je lah!. :)

Lagi pun esok Kak Wawa nye checkup day. So hopefully, keputusan tentang tyroid tu dapat lah. Jangan la dok pending2 lagi. Hu3x...

Anything story...Kak Wawa akan update back k? Chow... ;)


Thursday, 22 November 2012

Hadiah yg terindah for both of us...

    Pada petang 19hb November 2012, Kak Wawa telah pergi ke Klinik Kesihatan Kelana Jaya untuk check air kencing. Period Kak Wawa dah lewat 1 bulan 17 hari sudah. Tak boleh jadi ni so Kak Wawa kene check whether I'm pregnant or not.

    Alhamdulillah, Kak Wawa dapat good news from the doctor yang mengesahkan Kak Wawa positive & I'm PREGNANT! Weeee...Kak Wawa happy sangat! Berita baik ni hadiah harilahir Kak Wawa yang jatuh pada 13 November 2012. Now kandungan Kak Wawa almost 8 weeks. Kak Wawa harap kandungan Kak Wawa ni selamat sehingga waktu due date nya. Opsss...Kak Wawa jangka akan melahirkan second baby ni on 9hb Julai 2013.

    Tak lama lagi Adam akan dapat kawan dan adik. Tak de lah Adam boring main sorang-sorang lagi. Hihihi! 

    But the next day, 20hb November 2012, Kak Wawa ada appointment untuk buat buku pink & akan bermulalah semula timbang berat, check darah, check air kencing...dan seterusnya & paling tak suka, kene minum air gula. Euuuuu...rasa nak muntah pun ada! :s

    Selesai semuanya, Kak Wawa kena tunggu sekejap untuk jumpa dengan doktor. Doktor tu check la Kak Wawa dan yang mengejutkan Kak Wawa doktor tu inform yang leher Kak Wawa ada sikit cam bengkak. Kak Wawa mungkin ada tyroid. OMG! Hati Kak Wawa dah risau...hati pun dah tak tenang. Moga Allah pelihara kandungan Kak Wawa ni.  I'm just worried about my baby. So...doktor tu minta Kak Wawa pergi lagi sekali Klinik Kesihatan Kelana Jaya on 28hb November 2012 ni untuk amik darah & they will send my  blood to the Hospital Klang. So after that Kak Wawa kene tunggu keputusan dia...I will update about that later ok? Hope ia tak berlaku pada Kak Wawa...risaukan aje tentang kandungan ni je.

    Oklah, nanti Kak Wawa akan update lagi about my kandungan okey? :) See you later...take care! XOXO

Tuesday, 13 November 2012

31 tahun already

" Happy birthday to me...Happy birthday to me...Happy birthday to Salwa Widad...Happy birthday to me"

Alhamdulillah, genap umur Kak Wawa 31 tahun untuk tahun 2012 ni. 13 NOVEMBER 2012 Yesterday birthday Kak Wawa xtually. :p not today okey. HeHeHe... :D

Kak Wawa just celebrate dgn suami dan anak kesayangan Kak Wawa je. Masak lunch untuk keluarga Kak Wawa. Tak de yang special mana pun...



Tuesday, 9 October 2012

Birthday present...

Assalamualaikum semua,

Dah lama Kak Wawa x update blog Kak Wawa ni yek? Huhu...Kak Wawa tak dapat nak selitkan masa sekejap untuk share cerita dengan uols.

4hb Oktober 2012 aritu, anak Kak Wawa, Muhammad Adam Qausar, genap 1 tahun dah. Cepat je kan masa berlalu...?! Tapi Kak Wawa masih terasa seperti baru saje melahirkan Adam ni. :p

5hb Oktober 2012 Kak Wawa tak sangka ianya akan berlaku terlalu cepat kepada Adam dalam usia dia yang baru setahun ni. Kak Wawa realized it bila Kak Wawa nak ambil Adam dekat babysitter. Rupanya sehari selepas birthday Adam...Adam dapat birthday present iaitu "Chicken Pox". Kesiannya anak Kak Wawa dok menahan sakitnya...demamnya...gatalnya...sayu hati Kak Wawa tengok Adam tapi Kak Wawa syukur punya anak yang kuat semangat. Adam tak banyak meragam pun cuma biasalah waktu nak tidur dia merengek sikit2....selebihnya Adam banyak bermain seperti budak yang x sakit. :) Ibu proud of you...


Bahagian belakang badan Adam...


Bahagian muka & kepala Adam...


Walaupun tengah sakit Adam tetap memberi senyuman yang manis dekat Kak Wawa <3


Muka Adam penuh dengan Chicken Pox....